03 آذر 1395 - 13:15 شناسه خبر: 4654 نسخه چاپی

دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی: محصولات لبنی گران نشده است

آسیب دوجانبه واحدهای زیرپله‌ای به صنعت غذا و سلامتی مردم

آسیب دوجانبه واحدهای زیرپله‌ای به صنعت غذا و سلامتی مردم دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی: محصولات لبنی گران نشده است
فعالان صنعت غذا بارها نسبت به واحدهای زیر پله‌ای و فاقد مجوز ابراز نگرانی کرده‌اند. بخش‌هایی که در سایه قرار دارند و بدون آنکه استاندار ...

فعالان صنعت غذا بارها نسبت به واحدهای زیر پله‌ای و فاقد مجوز ابراز نگرانی کرده‌اند. بخش‌هایی که در سایه قرار دارند و بدون آنکه استانداردهای مورد نیاز و ضروری تولیدات محصولات غذایی را رعایت کنند، در حال فعالیت هستند و از این منظر نه تنها با تولید محصولات بی‌کیفیت و گران، اعتماد مردم به صنعت غذا را خدشه‌دار می‌کنند، بلکه سلامت جامعه را نیز با مشکل روبرو می‌کنند. آخرین مورد مشکل به وجود آمده توسط این واحدهای غیرمجاز، افزایش قیمت محصولات لبنی از جمله دوغ است.

به گزارش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران،‌ در روز سه‌شنبه‌ رییس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران ضمن رد کاهش میزان عرضه شیر در واحدهای صنفی به دلیل افزایش آلودگی هوا گفت: «عرضه شیر به میزان کافی در واحدهای صنفی وجود دارد. تنها ممکن است به دلیل افزایش میزان تقاضا در برخی مناطق این احساس به وجود آمده باشد.»

سعید درخشانی در گفت‌وگو با ایسنا در ادامه اظهار کرد: «در حال حاضر با افزایش یکباره ?? درصدی قیمت دوغ مواجه هستیم و قیمت این محصول از ???? تومان به ???? تومان افزایش یافته که علت آن مشخص نیست، چراکه در سایر مواد لبنی افزایش قیمتی نداشته‌ایم.»

در همین خصوص رضا باکری دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی به پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: «در حال حاضر محصولات لبنی با قیمت‌های مصوب عرضه می‌شود و با توجه به اینکه بازار کشش افزایش قیمت را ندارد، هیچ افزایش قیمتی نیز در دستور کار ما قرار ندارد.»

وی در پاسخ به شائبه افزایش قیمت دوغ در برخی برندها گفت: «اگر گرانی دیده می‌شود توسط برندهای بی‌نام و نشان و به اصطلاح‌ زیرپله‌ای است که بدون مجوزهای لازم اقدام به تولید می‌کنند و باعث بدنامی صنایع غذایی و از جمله لبنیات شده‌اند.»

باکری ادامه داد: «ما بارها نسبت به فعالیت واحدهای زیرپله‌ای و سنتی هشدار داده‌ایم و این واحدها نه تنها استانداردهای لازم سلامتی، کیفیت وبهداشت را رعایت نمی‌کنند، بلکه با قیمت گذاری بی ضابطه باعث بدنامی صنایع غذایی شده‌اند.»

دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی از دستگاه‌های مسئول خواست مانع فعالیت واحدهای بی‌نام و نشان و زیر‌پله‌ای در حوزه موادغذایی شد.

این گفته‌های باکری در خصوص واحدهای زیرپله‌ای در صنایع لبنی در حالی عنوان می‌شود که صنایع فرآورده‌های گوشتی نیز آسیب بسیاری از فعالیت واحدهای زیرپله‌ای دیده‌اند و اقدامات غیرقانونی آنها به پای تمام تولیدکنندگان شناخته شده کشور در حوزه تولید سوسیس و کالباس نوشته می‌شود و به شایعات غیرواقعی و تخریبی علیه این صنعت باسابقه کشور، دامن زده است.